Möt Ellen, Marketing Intern.

apr 5, 2022

Ellen Hansson studerar Internationell Säljare och Marknadsförare på Sälj & Marknadshögskolan i Solna, men kommer praktisera hos oss på Medpeople till början av juni. Hennes dröm är att arbeta som marknadschef på något spännande bolag. 

Hej Ellen! Du har arbetat en hel del innan du började studera inom sälj och marknadsföring. Kan du berätta mer om det?

Jag har framförallt arbetat på ICA Maxi och ICA Kvantum, där jag har haft olika ansvarsområden. Bland annat har jag delvis ansvarat för deras onlinehandel, som finns för dem som handlar över nätet. Mina dagliga arbetsuppgifter bestod av allt ifrån administrativ orderhantering till att packa matkassar.

Senaste tiden har jag istället arbetat i förbutiken med spel. Det är mycket man behöver kunna för att ingenting ska bli fel, men det är riktigt roligt att få ha det stora ansvaret. 

Hur kom det sig att du ville praktisera inom marknadsföring på Medpeople?

Under arbetet på ICA Maxi så fick jag hjälpa till med deras Instagram och hemsida. Även under gymnasiet så fick jag möjlighet att arbeta lite med marknadsföring, och det räckte för att jag skulle få ett intresse och söka till Sälj & Marknadshögskolan. 

När jag såg att Medpeople sökte en marknadspraktikant, så hörde jag av mig direkt! Jag tyckte att bolagets idé och koncept var intressant och min upplevelse var att jag skulle få kunna testa på en hel del under praktiken. 

Mötet med deras marknadschef Agnes bekräftade det, och jag fick ett ännu bättre intryck av bolaget. Det är roligt att få testa på mycket under praktikperioden, och inte bara sitta på sidan och titta på.

Vad ser du mest fram emot med din praktik?

Det jag ser fram emot med praktiken är att lära mig så mycket som möjligt och få en större inblick i hur det faktiskt är att arbeta inom marknadsföring. Jag ser även fram emot det större projektet jag kommer att få leda helt själv, med stöttning av Agnes. Där kommer jag få möjlighet att applicera många delar som jag har lärt mig från min utbildning och hittills under min praktik.  

Vad tror du kommer vara din största utmaning?

Det är svårt att säga på rak arm, men självklart kommer det vara en utmaning att överföra mina teoretiska kunskaper till praktiken. I skolan kan ett område ta tre veckor att gå igenom, men i arbetslivet tar det längre tid att färdigställa. Det ligger mycket mer jobb bakom varje del än vad man kanske tror under en utbildning.  

Har du några karriärsmål?

Jag känner att jag nog vill arbeta inom marknadsföring. Självklart förstår jag att jag kommer behöva jobba mig uppåt, men mitt mål är att bli marknadschef någonstans. Jag drömmer inte ännu om att få arbeta inom någon specifik bransch, men det hade varit spännande att få vara en del av ett startup där jag får vara med under hela resan och bidra till att bolaget växer.

Vad är ditt bästa tips till andra som skulle vilja praktisera inom marknadsföring?

Skolan var på oss redan i augusti med att vi skulle söka praktik, vilket många tyckte var lite överdrivet. Dock är det bra att vara ute i god tid, för det handlar inte bara om att söka och ta det första bästa. Tvärtom ska du ha möjlighet att kunna välja en praktikplats på ett bolag där du genuint vill vara och där du får känslan av att du kommer få lära dig så mycket som möjligt. 

Väl på plats så ska man visa framfötterna! Även om man inte kan så mycket ännu, så är det viktigt att visa vilja och engagemang. 

Vad gör du för att få energi?

På fritiden spelar jag fotboll och det har jag gjort i stort sett hela mitt liv. Visserligen får jag energi av endorfinerna som träningen ger, men framförallt av att träffa och umgås med mina lagkamrater. Vi har spelat ihop under lång tid, och har man en dålig dag så blir den alltid bättre när man går ut på planen.