Möt Sebastian, Customer Success Coordinator.

feb 21, 2022

Sebastian Pettersson har varit intresserad av Medpeople sedan 2018, då hans dåvarande arbetsplats hade möte med bolaget. Efter sin föräldraledighet så ansökte han till att arbeta som Customer Success Coordinator. 

Hej Sebastian! Du har studerat en hel del innan du började arbeta inom vårdbranschen. Kan du berätta mer om det?

Jag studerade först ett kandidatprogram i Innovation Management med inriktning mot arbetslivspsykologi på Mälardalens Högskola i min hemstad Eskilstuna. Det var ett treårigt program, men jag fick ändå möjlighet till att skriva två C-uppsatser. Därefter flyttade jag och min sambo upp till Umeå, där jag läste en masterutbildning i Organisation och Ledarskap på Umeå Universitet. 

Hur kom det sig att du började arbeta på Medpeople?

Allting började 2018 då min dåvarande arbetsplats träffade Kave och Niclas på ett möte för att använda deras produkt och få hjälp med bemanning av sjuksköterskor. Jag tyckte att det var ett fantastiskt nytänkande förhållningssätt till bemanning och när jag kom hem den dagen sa jag till min sambo att jag ville börja arbeta på Medpeople. 

Innan jag skulle gå tillbaka till arbetet efter min föräldraledighet såg jag att de äntligen sökte en Customer Success Coordinator!

Vad ser du mest fram emot med att arbeta i din nya roll på Medpeople?

Jag ser framförallt fram emot att fortsätta ha en social roll, där jag har kontakt med både vårdgivare och konsulter, men samtidigt göra det på ett nytt sätt med den digitala plattformen. Att vara med på bolagets resa, och hjälpa till att få Medpeople att växa som företag, ser jag också mycket fram emot. 

Vad tror du kommer vara din största utmaning?

Mina tidigare arbetsplatser har varit mer traditionellt styrda. Här på Medpeople är det en mer transparent och öppen miljö, som jag inte är van vid. Nu får jag ta fler egna beslut och ta mer plats inom organisationen. Till en början tror jag att det kommer vara en utmaning, men samtidigt känner jag ett större driv till att prestera och få oss att lyckas tillsammans.

Utöver Medpeople är du engagerad i organisationen Daddyhood Europe. Berätta mer om det.

Det började med att jag och min son deltog i tre lopp för organisationen, som arbetar med att främja anknytningen mellan pappor och sina barn genom fysisk aktivitet. Jag tycker att det är viktigt att öka jämställdheten mellan könen, exempelvis när det kommer till föräldraledighet och ansvar, så jag har precis börjat engagera mig i organisationen.

Vad gör du för att få energi?

Den 10:e april 2020 fick jag min son Hugo. Jag trodde att papparollen skulle vara mycket mer krävande än vad den faktiskt är, då min son ger mig så mycket energi! Tiden från att jag kommer hem från jobbet till att min son går och lägger sig, är den bästa tiden på dygnet. 

Utöver det så springer jag, och det ger mig också mycket energi! Bilden nedan är dock tagen från Ultravasan på 90 km. Då var jag inte speciellt pigg!

Du är en person som älskar utmaningar. Kan du ge några exempel på vad det kan vara?

Jag är minst sagt en person som gillar utmaningar och att testa nya saker. Min lillebror är exempelvis friluftsguide och har isklättring som ett av sina intressen och affärsområden, så jag har hängt med honom och isklättrat utan att ha någon direkt erfarenhet av det. 

En sommar bestämde vi oss också för att paddla kajak från Eskilstuna till Stockholm, trots att ingen av oss paddlar. Vi blev avrådda från det, men efter två dagar kom vi ändå fram!