HUMANS OF MEDPEOPLE

Ferhat- Anestesisjuksköterska

Ferhat: ”Jag var 14 år gammal när jag gjorde min praktik på en neurologavdelning på Huddinge sjukhus. Jag valde att ha min praktik på sjukhuset för att jag hade en dröm om att jobba inom vården. Klasskamraterna valde annat som stadium, restaurang, cafeteria m.m. Många frågade varför jag vill jobba med att torka smuts och jobba inom ett kvinnodominerat yrke. Men jag svarade bara att jag vill hjälpa människor och ingenting annat!
Drömmen om att jobba på ambulansen fanns redan som 7- åring. När jag var liten, 9-10 år, använde jag alltid kundvagnar som ambulansbår. Jag tycker det är häftigt att jag i den åldern kunde ens komma på tanken att ”omvandla” en kundvagn till ambulansbår och spela att jag är en ambulanspersonal. Ännu häftigare är när jag 15 år senare nådde drömmålet.

Idag är jag specialistsjuksköterska inom anestesisjukvård och jobbar heltid som anestesi/narkossjuksköterska. Jag har tidigare i 4 år jobbat på ambulansen där jag nu är timanställd. Jag försöker jobba på ambulansen när jag är ledig och inte har något planerat i mitt liv. Tanken är att jag fortfarande ska ha en fot kvar i ambulanssjukvården eftersom det är dit jag kommer att hamna igen i framtiden. Mitt mål är att jobba på anestesin för att bli duktig inom det och lära mig anestesi inom både vuxna och barn. Senare kommer jag jobba 50% inom ambulansen och 50% på anestesin tills den dagen jag når till ambulanshelikoptern som är mitt stora framtidsmål”