1200 vårdavdelningar inklusive Sveriges största sjukhus 

Medpeople är inget traditionellt

bemannings- eller rekryteringsföretag

Medpeople är en marknadsplats som arbetar tätt med era avdelningar och vårdpersonal för att täcka era behov på lång, medellång och kort sikt.

Vår plattform presenterar relevanta, nya och erfarna kandidater så att ni får med tid över till intervjuer, välja rätt kandidater och anställning.

SPARA PENGAR

Snabbare rekrytering och bemanning: Stora kostnadsbesparingar och ger mer tid för arbetsteamet

ANSTÄLL PÅ 25 DAGAR

Anställ kvalificerad vårdpersonal på 25 dagar eller mindre, långt under genomsnittet

BEHÅLL DIN PERSONAL

Vårdpersonal anställd via Medpeople stannar 15% längre på sin arbetsplats än genomsnittet

Det nya sättet att anställa vårdpersonal

Kom igång snabbt, utan långa IT-processer

Medpeople är en webbaserad tjänst och alla aviseringar sker via e-post.

Ditt team behöver inte krångla med nedladdningar eller krångliga IT-godkännanden. Rekrytering kan starta direkt.

Kommunicera styrkorna och fördelarna med just din verksamhet

Skräddarsy din kommunikation och nå ut till tusentals arbetssökande sjuksköterskor. Förklara vad som gör din arbetsplats attraktiv, till exempel er arbetskultur, förmåner och platser etc.

Få nya kandidater varje vecka

Våra algoritmer känner igen alla specialiteter och färdigheter för att hitta rätt anställning.

Du kommer att få nya kandidater varje vecka, kandidaterna söker aktivt efter nya roller och deras information är korrekt och färsk.

Spåra ditt resultat med färsk data

Vår programvara spårar automatiskt dina kandidater genom anställningstratt, inklusive tid i varje steg, så att du kan se vad som saktar ner din process, optimera anställningen och visa avkastning på investeringen.

Sjuksköterskorna stannar kvar 15 % längre

Sjuksköterskor som går med via Medpeople stannar kvar hela 15 % längre än det genomsnittliga resultatet i hela landet, ett år efter anställning.

"Att ta hjälp av Medpeople med rekryteringen underlättar verkligen processen och du får hjälp med alla steg på vägen. Personalen på Medpeople är alltid väldigt hjälpsamma och trevliga!"

Caroline Johansson

Rekryterare, Capio Hemsjukvård

"Vi anställde 7 sjuksköterskor på en månad! Vi är jättenöjda! Och viktigast av allt har det varit rätt typ av sjuksköterskor med rätt kompetens som har ansökt. Vi har haft jättestort inflöde av ansökningar via Medpeople som vi inte tidigare har sett på våra andra annonser."

Josefin Björck

Enhetschef, Familjeläkarna

”Medpeople har gjort mitt jobb betydligt enklare, då jag kan lägga upp ett uppdrag med bara några knapptryck! Uppdragen blir dessutom snabbt tillsatta och jag kan välja den sköterskan som passar in i vår verksamhet.”

Marita

Vårdgivare

Rekryteringsprocessen med Medpeople gick otroligt smidigt! Vi var väldigt nöjda med rekryteringen, och sjuksköterskan gjorde ett fantastiskt jobb!

Hanna

Rekryterare på Capio

”Plattformen ger mig en tydlig överblick och full kontroll över schemaläggning samt kostnader. Kan inte förstå att den inte funnits tidigare!”

Pia

Vårdgivare

Boka ett 20-minuterssamtal med oss för att se om Medpeople är rätt för dig

Vi förstår om du ändå har en del frågor!

Är inte Medpeople ännu ett bemanningsföretag?

På ett sätt – ja. Du kan hyra personal av oss på faktura. Som vårdgivare kan du då känna dig trygg med att vi tar allt arbetsgivaransvar för personal som arbetar hos er. Självklart har vi också alla tillämpliga försäkringar. I den bemärkelsen är vi ett vanligt bemanningsbolag

Men på de flesta andra sätten – nej. Medpeople är en digital tjänst där du snabbt och enkelt löser ditt bemanningsbehov. Vi är specialiserade på att lösa sporadiska och akuta luckor, men du kan även boka in längre uppdrag om du behöver det. Du kan även annonsera ut lediga tjänster för del- och heltidsanställningar. Tjänsten matchar ihop dina behov med kvalitetssäkrade konsulter som passar din kravställning. Självklart är alla konsulter legitimerade och kontrollerade via socialstyrelsen och IVO. Du kan också se vad andra arbetsgivare tycker om en konsult och jämföra med andra konsulter innan du genomför en bokning. Med Medpeople har du tillgång till personal dygnet runt, året om. All kommunikation sker via appen vilket innebär att du slipper en massa telefonsamtal, mailkonversationer och krångel. Vill du veta mer – tveka inte att kontakta oss! 

Vad kostar det att använda Medpeople som vårdgivare?

Att starta ett konto hos oss kostar ingenting. Ingen startkostnad, ingen löpande kostnad eller bindningstid. Om du väljer att hyra personal betalar du endast för de bokningar du genomför. Om du vill rekrytera via Medpeople tar vi en liten slant för besväret – hör av dig (länk till kontaktformulär) så berättar vi mer. 

Hur tjänar ni pengar då?

Alla företag som anställer personal som de hyr ut tjänar pengar på samma sätt – sin marginal, dvs. mellanskillnaden mellan det pris vårdgivaren betalar och det konsulten får i ersättning. Vår intjäning ligger alltså primärt i de timmar som arbetas via vår plattform. 

Vi helt öppna mer vår intjäning och kan tack vare vårt digitala system hålla en branschledande marginal. För privata vårdgivare är vår marginal för leg. sjuksköterska 14 %. För offentliga vårdgivare är motsvarande siffra 19 %. Denna skillnad beror på att de nya moms-reglerna som trädde i kraft 1 juli 2019 innebär en oproportionerlig kostnadsökning för privata vårdgivare när det kommer till att hyra personal. Läs gärna mer här

Dessutom tjänar vi en liten slant genom att annonsera jobbannonser åt våra kunder.

Vad kostar det att rekrytera över en konsult?

Vi har en konkurrenskraftigt prissatt hyr/köp-modell. Hör av dig så berättar vi mer. 

Varför ska jag göra jobbet själv? Vår konsultchef sköter ju redan allt arbete med vår bemanning.

Er konsultchef är säkert väldigt trevlig och gör ett bra jobb. Men hen arbetar för att förhandla priset mot er uppåt och ersättningen till konsulten nedåt. En konsultchef har också ett begränsat antal konsulter att nå ut till. Det är svårt att tävla med en plattform som gör jobbet och når tusentals konsulter med ett par klick. Dessutom är det väldigt enkelt att använda Medpeople. 

Kan ni verkligen säkerställa kvalitet och kompetens på tusentals sköterskor och läkare?

Kvalitetssäkring är ett fundament i Medpeople och vi har lyckats automatisera många tidskrävande flaskhalsar. Systemet säkerställer att de konsulter som ansöker till era uppdrag är godkända mot HOSP avseende legitimation, samt kontrollerade mot IVO. Utöver det samlar vi regelbunden in referenser, gör bakgrundskontroller/belastningsregister m.m. Det är du som vårdgivare som styr vilken kvalitetssäkring som behöver göras. Dessutom har ett fiffigt system där vårdgivare betygsätter konsulter – och vice versa. 

Det är alltid du som vårdgivare som har sista ordet om ni väljer att tacka ja till en ansökan eller inte. 

Kan vi verkligen lita på en plattform? Finns ni tillgängliga om något går snett?

Vi är 22 (och ständigt ökande) personer på Medpeople som jobbar stenhårt för att hjälpa er. Det enklaste sättet att nå oss är vår chattfunktion (bubblan längst ner till höger i appen eller från ert konto). Annars fungerar självklart vårt journummer, mail till din kontaktperson eller varför inte kontaktformuläret längst ner? 

Måste jag lära mig ett nytt komplicerat IT-system?

Det är väldigt enkelt att använda Medpeople. Hör av dig för en produktdemo! 

Vilken sorts jobb kan kan jag annonsera?

Idag kan du annonsera efter leg. sjuksköterskor och leg. läkare inom alla specialiseringar i hela Sverige, med precis den längden på uppdrag som du behöver. 

Tar ni arbetsgivaransvar vid tillfälliga uppdrag?

Ja. I den bemärkelsen är vi ett vanligt bemanningsbolag. Vi har alla tillämpliga försäkringar och tar allt arbetsgivaransvar.

Blir inte kontinuiteten lidande om det kommer nya konsulter hela tiden?

Bra fråga! Du som vårdgivare bestämmer själv om det blir mer belastning än nytta att introducera en ny person för enstaka pass. De flesta av våra kunder får med tiden en “extra vikariepool” via Medpeople som trivs med att arbeta återkommande hos samma arbetsplats. Konsulter vill faktiskt också komma till rutiner, personal o.s.v. som de känner till. 

Kan jag avboka en konsult om jag blir missnöjd eller inte längre har behov?

Inga problem. Vi förstår att läget kan ändras och att det inte alltid blir som man tänkt sig. Därför har vi generösa avbokningsvillkor. 

Har Medpeople kollektivavtal?

Nej, däremot har Medpeople kollektivavtalsliknande anställningsvillkor.

Hur fungerar er tjänst för rekrytering?

I vår sprillans nya rekryteringsfunktion kan du publicera jobbannonser för hel- eller deltidsanställning och nå ut till vårt ständigt växande nätverk av sjuksköterskor och läkare. När du sen kommit i kontakt med din kandidat kan du låta henne eller honom testjobba innan du bestämmer dig. Hör av dig så berättar vi mer.