Allt du behöver för din karriär.

Hitta ditt drömjobb eller jobba som konsult. Dina möjligheter finns på en och samma plats, bara ett knapptryck bort.

MEDPEOPLE HIRE

Hitta ditt nästa drömjobb.

När du är redo att ta nästa steg i din karriär. Hitta hel- eller deltidsanställningar i hela landet.

Provjobba innan du bestämmer dig

Chatta direkt med arbetsgivaren

Se betyg som arbetsplatsen fått

MEDPEOPLE BACKUP

Ta tillfälliga uppdrag.

För dig som vill bestämma ditt eget schema, tjäna lite extra pengar, eller testa någonting nytt.

Välj själv var och när du vill jobba

Jobba så mycket eller lite du vill

Välj bland tusentals pass i hela landet och se din lön direkt

Kom igång!

1. Ladda ner appen

Medpeople är helt gratis att ladda ner och använda, du hittar appen på App Store och Google Play. 

2. Fyll i ditt CV

Med ditt Medpeople-CV kan du ta tillfälliga uppdrag och söka fasta jobb. 

3. Hitta jobb eller uppdrag

Nu när du är bokad så börjar det roliga – att jobba! 

Nu har jag möjlighet att bestämma själv var, när och hur mycket jag vill arbeta – utan massor av samtal och krångel!

Jamila

Sjuksköterska

Medpeople gör det möjligt att skräddarsy exakt hur man vill arbeta, och man kan både hitta permanenta och temporära jobb. Rekommenderar verkligen appen.

Jimmy

Sjuksköterska

Om du undrar nåt mer, så har vi en rätt hyfsad FAQ här!

Får jag inskolning vid tillfälliga uppdrag?

Givetvis får du det. När du har blivit bokad på ett uppdrag, oavsett längd, kontaktar du oss på Medpeople. Vi kommer överens om behovet av inskolning samt ser till att behörigheter och kort till datorsystemet och dörrar är i ordning inför ditt uppdrag. Lönen/arvodet är under inskolningen något lägre än den lön du får under själva uppdraget. 

Hur är det med timlönen när jag tar tillfälliga uppdrag? Ingår semesterersättning? Betalar ni tjänstepension? Och hur mycket skatt drar ni?

I timlönen som du ser direkt i appen ingår ersättning för obekväm arbetstid (OB), semesterersättning, försäkringar och den allmänna pensionen. Tjänstepensionen ingår därmed inte. Om du skulle vilja jobba heltid eller längre perioder i följd så kan vi avsätta din semesterersättning åt dig. Angående skatten så följer vi Skatteverkets riktlinjer och drar 30% av din ersättning. Om du önskar en annan skattesats är du välkommen att meddela oss det. 

Hur är det med lönen vid en fast tjänst? Ingår semesterersättning och tjänstepension då?

Allt sånt kommer du och din nya arbetsgivare gå igenom. Vi är förmedlare av fasta tjänster och ni sköter resten. 

Har Medpeople kollektivavtal vid tillfälliga uppdrag?

Nej, däremot har Medpeople kollektivavtalsliknande anställningsvillkor.

Jag har eget företag. Går det bra att ta tillfälliga uppdrag då?

Det går alldeles utmärkt att jobba som egenföretagare för Medpeople. För att underlätta för dig som egenföretagare erbjuder vi en enkel och flexibel faktureringsmodell, så att du kan fokusera på det du gör bäst. 

Om jag är anställd på landstinget/kommunen, kan jag arbeta extra hos er ändå?

Ja det kan du! Dock inte inom samma landsting eller kommun. Däremot kan du ansöka till privata vårdgivare, kommuner eller andra landsting. Om du söker uppdrag inom det landsting du tidigare arbetat i behöver du kolla upp din karens. Karens innebär att du ej kan arbeta via bemanning hos samma arbetsgivare inom en viss tid (vanligen sex månader).

Kostar det någonting att använda Medpeople?

Ingenting!

Hur tjänar ni pengar då?

Alla företag som anställer personal som de hyr ut tjänar pengar på samma sätt – sin marginal, dvs. mellanskillnaden mellan det pris kunden betalar och det konsulten får i ersättning. Vår intjäning ligger alltså i de timmar som arbetas via vårt system. 

Vi helt öppna mer vår intjäning och kan tack vare vårt digitala system hålla en branschledande marginal. För privata vårdgivare är vår marginal för tillfälliga uppdrag för leg. sjuksköterska 14 %. För offentliga vårdgivare är motsvarande siffra 19 %. Denna skillnad beror på att de nya momsreglerna som trädde i kraft 1 juli 2019 innebär en oproportionerlig kostnadsökning för privata vårdgivare när det kommer till att hyra personal. Läs gärna mer här

Dessutom tjänar vi en liten slant genom att annonsera jobbannonser åt våra kunder. 

Ni säger att ni sparar pengar till samhället, hur gör ni det?

Medpeople har automatiserat hela bemanningstjänsten genom att koppla ihop konsult direkt med vårdgivare, vilket gör att vi kan hålla en branschledande marginal. Det gör att vi vanligtvis kan erbjuda konsulter till vårdgivarna till ett lägre pris än vad de traditionella bemanningsföretagen kan. Dessutom resulterar det i att vi kan ge våra läkare och sjuksköterskor högre ersättning samtidigt som vi sparar pengar till samhället. 

Kan jag få betalt boende och resa om jag tar tillfälliga uppdrag på annan ort?

Nej. Medpeoples tjänst gäller främst för korta och akuta vakanser varav vi inte kan erbjuda boende och resa vid längre uppdrag. 

Vem har arbetsgivaransvar vid tillfälliga uppdrag? Är jag försäkrad?

Det är vi som har arbetsgivaransvaret så länge du tar tillfälliga uppdrag. All förmedlad personal som är anställd av Medpeople är ansvarsförsäkrad under pågående uppdrag genom Länsförsäkringar AB samt omfattas av TFA, Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (via FORA). Som egenföretagare vill vi att du tillhandahåller motsvarande adekvat försäkringsskydd. 

Hur fungerar det med E-tjänstekort/SITHS-kort? Vad är förresten ett SITHS/E-tjänstekort?

SITHS-kort och E-tjänstekort är samma sak – det kort du använder för att logga in i system, föra journal m.m. Kortet är knutet till ditt HSA-id. 

Generellt önskar uppdragsgivare att du har ett fungerande SITHS-kort. I de flesta fall framgår det under uppdragsbeskrivningen. Om du är osäker – ta kontakt med oss, eller varför inte uppdragsgivaren direkt! 

Hur skiljer sig Medpeople mot bemanningsföretag?

Istället för att ersätta den ordinarie personalen med konsulter vill vi backa upp stommen i vården. Vår tjänst handlar primärt om att lösa akuta luckor och tillfälliga behov. Med oss slipper du avstämningar med konsultchefer. Med andra ord tar vi bort den jobbiga mellanhanden och du tar själv makten över ditt arbetsliv. Här navigerar du enkelt mellan uppdragen i appen, ansöker de uppdrag som passar just dig och du har själv kontakt med arbetsgivaren. 

Varför ska jag som sjuksköterska eller läkare samarbeta med just Medpeople?

Att jobba på fast schema passar inte alla människor. Inte heller att behöva långt i förväg bestämma hur du ska jobba. Så för dig som vill ha frihet och en mer flexibel vardag passar Medpeople utmärkt. Dessutom är du din egen chef som helt och hållet bestämmer ditt eget schema. Du kan också bredda din kompetens genom att testa på olika arbetsgivare och jobba inom både öppna- och slutna vården, vilket såklart gör dig än mer attraktiv på arbetsmarknaden. 

Vill du istället hitta ett ny fast tjänst, är även då Medpeople det rätta stället. Här samlas flera jobbannonser som du enkelt kan ansöka till. Ett riktigt plus är att du kan provjobba på arbetsplatsen innan du bestämmer dig. 

Varför ska jag göra jobbet själv? Min konsultchef sköter ju redan allt?

Din konsultchef är säkert väldigt trevlig och gör ett bra jobb. Men hen arbetar för att förhandla priset mot uppdragsgivare uppåt och ersättningen till dig nedåt. Dessutom är det väldigt enkelt att använda Medpeople. 

När betalar ni ut lön vid tillfälliga uppdrag?

En (av många…) fördelar med att jobba för Medpeople är att du får lön varje fredag. Trevligt, eller hur?

Några av våra samarbetspartners