Möt Mia, Customer Success Coordinator.

maj 13, 2022

Maria (Mia) Berglund arbetar inte bara som Customer Success Coordinator på Medpeople, utan som lungsjuksköterska och med hockey. Hon har även en gård med både höns och får som hon tar hand om. 

Hej Mia! Jag vet att du har jobbat som sjuksköterska länge. Kan du berätta lite mer om vad du gör inom vården?

Jag arbetar med eventsjukvård och har en tjänst som lungsjuksköterska på Norra Älvsborgs Länssjukhus i Trollhättan. Sedan en tid tillbaka har jag funderat på att söka mig till palliativ vård, men tyvärr är det väldigt tufft mentalt. När jag fick barn blev jag mer medveten om livet och dess värde. Det kan nog en hel del föräldrar känna igen sig i. 

Visst arbetar du även med hockey?

Ja! Min man blev svårt sjuk för några år sedan. Det har bidragit till mitt förhållningssätt till livet och till att bli en ”ja-sägare”. Exempelvis har jag skapat en egen ishall här hemma, och så arbetar jag med all dam- och flickhockey i Bohuslän/Dal. Vi fräser runt i Sverige och tar plats! Jag älskar det!

Du är från Västkusten men bor nu i Dalsland. Hur hamnade du där?

Vi var mitt uppe i lägenhetsköpstankar i Göteborg när vi plötsligt såg en fantastisk gård uppe i Dalsland. Vips, så blev vi ”lantisar”! Det var en spännande upplevelse och ett beslut som jag absolut inte ångrar.

Jag och min man är trebarnsföräldrar, med allt vad det innebär, och det är perfekt att vara det i Dalsland. Exempelvis så kan vi ro vår eka till skolan och barnen får spendera mycket tid utomhus. Vi går ”all in” på landsbygdslivet genom att vara i skogen varje dag, odla egen mat och ta hand om höns och får på gården.

Hur kom det sig att du började arbeta på Medpeople?

Det var en lycklig slump! Jag skulle kika om det fanns några roliga pass ute i appen och skickade i samband med det in en intresseanmälan. Att arbeta deltid som Customer Success Coordinator på distans passar mig perfekt som redan har andra jobb, aktiviteter och djur att ta hand om. Jag älskar att arbeta tillsammans med detta fantastiska gäng som ger mig massor av energi! Vilket team vi är! 

Vad gillar du mest med din roll på Medpeople?

Att få erbjuda alla konsulter spännande tjänster och jobbmöjligheter! Jag tycker att vårt erbjudande är en enda stor godispåse med roliga uppdrag på olika avdelningar. Ofta är jag avundsjuk på de konsulter som får möjlighet att ta de spännande passen.

Vad skulle du säga är din största utmaning?

Bara för att jag tycker att alla uppdrag är intressanta, så betyder inte det att våra konsulter håller med. Jag är en person som lätt blir överexalterad, så att prioritera rätt är en utmaning. Istället brukar jag försöka lägga ut så många uppdrag som möjligt under mina arbetstimmar!

Vad skulle du hälsa till personer som funderar på att börja arbeta inom vården?

Att fler borde utbilda sig till ett yrke inom vården! Jag tycker att sjuksköterskeyrket är det roligaste som finns och man kan arbeta med det på så många olika sätt. Dessutom behöver man aldrig oroa sig för att inte få ett jobb, då det tvärtom är svårt att hinna med att göra allt man vill. 

Hos Medpeople finns det exempelvis massor med möjligheter och du kan arbeta hur mycket du vill samt var du vill. Det är viktigt att ha ett jobb som du kan känna dig stolt över och det kan du med ett vårdyrke.

Vad är det bästa du vet att göra på fritiden som ger dig energi?

Utöver hockeyn så är det nog att resa. Oavsett om det är upp till fjällen eller ner till medelhavet, så är det fantastiskt roligt att få tillbringa den tiden tillsammans med familjen!