Möt Willianne, Customer Success Coordinator.

feb 14, 2022

Willianne Van Vliet har arbetat som sjuksköterska i tolv år, innan hon tog sig an den nya utmaningen som Customer Success Coordinator. Sjuksköterskeyrket har hon dock inte lagt åt sidan. 

Hej Willianne! Du är född i Drachten i norra Nederländerna, och har jobbat som sjuksköterska både i Nederländerna och nu i Sverige. Kan du berätta mer om det?

Jag studerade till sjuksköterska i Nederländerna och var färdig 2010. Då började jag arbeta på universitetssjukhuset i Utrecht som trainee, med 6 månader på psykiatrin och 6 månader på neurologen. Därefter hittade jag ett jobb på urologen, där jag stannade länge. Jag fick då möjlighet att arbeta som sjuksköterska, senior nurse (som det kallas i Nederländerna) och vikarierande chef.

Efter några år där, testade jag på arbetet som bemanningssjuksköterska, men fick snabbt ett erbjudande att lära mig svenska och arbeta som sjuksköterska i Sverige. Då jag ville göra någonting helt annat med mitt liv, så kom det erbjudandet precis rätt i tiden. 2018 flyttade jag till Sverige och började jobba på Nyköpings Lasarett och Karolinska Universitetssjukhuset. Nu studerar jag till distriktssköterska och praktiserar på BVC samt elevhälsan. 

Din väg till Medpeople var lite speciell. Berätta hur du hamnade här.

Jag kände mig väldigt klar med dag, natt, kväll, helg och allt vad det innebär på sjukhuset, och ville börja jobba på ett annat sätt. En studievän till mig berättade då om Medpeople, så jag laddade ner appen och fyllde i mitt CV. Agnes (Marketing Manager) kontaktade då mig och berättade att de höll på att lansera plattformen i Nederländerna och det vore därför superkul om vi kunde prata lite mer. Det slutade med att jag fick jobb som Customer Success Coordinator i Nederländerna! 

Vad gör man egentligen när man är Customer Success Coordinator?

Vi jobbar nära sjuksköterskorna och läkarna. För mig handlar det mycket om att hjälpa till att utveckla verksamheten i Nederländerna, samt kontakta dem som vill och kan arbeta tillsammans med oss. 

Vad ser du mest fram emot med jobbet?

Vi säger ofta att vi inte har tillräckligt många sjuksköterskor, men tittar vi på antalet utbildade så har vi nog många. Jag hoppas att vi kan kontakta de sjuksköterskor som slutat, eller tänkt sluta, för att arbetet är för oflexibelt och stressigt. För de personerna passar Medpeople väldigt bra, då de slipper allt som inte har någonting att göra med det faktiska sjuksköterskeyrket.

Vad tror du kommer vara din största utmaning?

Jag tror att den bästa reklamen är via kollegor och vänner, men vi måste börja någonstans! Jag tror att man lyssnar på mig då jag själv är sjuksköterska, men utmaningen är att jag inte är någon försäljare. 

Vad gör dig glad, Willianne?

En lugn morgon utan stress där jag har tid för att dricka kaffe i sängen, eller att njuta av en lunchpromenad när det är iskallt och soligt ute. 

Sedan älskar jag träning. Jag och min sambo tränar mycket crossfit, klättring och löpning. Att vara i vårt sommarhus på Tjörn på västkusten gör mig också riktigt glad.